Rólam mondták

Dr. Borsos Gabriella PhD-MSc fogszabályozó szakorvos

Fogszabályzó szakorvosként 5-6 éve dolgozom együtt Ritával. Sokszor nagy szükségem is van a szakértelmére, a türelmes, támogató segítségére ahhoz, hogy a súlyos diszfunkcióval küzdő páciensek fogazatát, harapását sikeresen rendezni tudjam. Mik a leggyakoribb diszfunkciók? A fogszabályozás szemszögéből nézve legtöbbször az ujjszopás, cumizás talaján kialakuló, gyerekkortól fennálló szájlégzés, nyelvlökéses nyelés, ami sokszor hangképzési problémát is okoz.

Felnőtt kezelések során Rita az állkapocs ízületi kezelések fizioterápiás kiegészítésében van nagy segítségemre; pl. szájzár oldásában, befeszült rágó és nyakizmok ellazításában stb. Ezzel persze a páciens szubjektív panaszai, fájdalmai is csökkennek, kevésbé szorít, csikorgat, ami a fogszabályozó kezelését meg tudja gyorsítani. 

Ritával szeretek együttműködni, szükség esetén könnyen meg tudjuk beszélni a felmerülő problémákat, kérdéseket. Igyekszünk a páciensek érdekét szem előtt tartva a kezeléseinket összehangoltan végezni. 

Mindenkinek ajánlom Ritát, aki hasonló problémával küzd és ajánlom őt a fogszabályzós kollégák figyelmébe is, hogy az aktív fogszabályzó kezelés mellett az oki terápia se szoruljon háttérbe.

Dr. Gáspár Lilla (7 és 10 éves gyerekek anyukája/nyelvlökéses terápia)

Rita nagyon nagy tudású szakember, aki hihetetlen könnyen megtalálja a gyerekekkel a kapcsolatot. Rendkívül jól motiválja Őket, ezért nagy szeretettel és lelkesedéssel csinálják az általa kiadott feladatokat és fejlődnek hétről hétre. Csak ajánlani tudom.

Dr. Csermely Márta, fogszabályozó szakorvos, craniosacralis terapeuta

Azok a páciensek, akik elkötelezetten járnak Ritához logopédiai terápiára testtudatosak lesznek. Számomra ez rendkívül fontos, mert a saját terápiámat csak tudatosan jelenlévő páciensekkel tudom megvalósítani. Ez a tudatosság nem spiritualitásban, hanem a saját testükre hangolódásban nyilvánul meg, felelősséget vállalva a testükért és a kezelés eredményének stabilitásáért. 

Molnár Eszter

Ritát a fogorvosom javasolta, mivel nyelvlökéses nyelésem volt és a sikeres fogszabályozás érdekében szükséges volt ennek a helytelen működésnek a megszüntetése. Eleinte nehéz volt, 30 évesen néha gyerekek után leülni a tükörrel szembe és gyakorolni. Aztán teltek a hetek és a hónapok és egyre szívesebben csöngettem be Ritához. Nagy örömömre a barátok és a munkatársak is észrevették a változást, még a fogorvosom is elismerően emlegeti a látványos átalakulást. A munkámban is sokat segített Rita, páciens koordinátorként ma már sokkalta bátrabban és választékosabban kommunikálok a klinikára érkezőkkel. Hálás vagyok a munkája, a tudása és a velem töltött órák miatt.

Dr. Nagy Gabriella fogszabályozó szakorvos

Évek óta küldök pácienseket Ritához, fogszabályozást megelőző, támogató logopédiai kezelésre. Nagyon hatékony, magasan képzett terapeuta. Pácienseim, a visszajelzések szerint, emberileg is szeretik őt, szívesen járnak hozzá gyerekek és felnőttek is. 

István

Gyerekkorom óta raccsoltam. 37 évesen már úgy gondoltam, hogy ezzel a problémával fogom leélni az életem, amit ilyen hosszú idő után képtelenség kijavítani. Rita nagyszerű profizmussal építette fel a gyakorlatok fázisait, sok kedvességgel és kitartással segített lépésről lépésre eljuttatni oda, hogy 3 hónap után már tökéletesen képeztem az „r” betűket. Köszönöm!

Eleonóra (9 éves gyermek anyukája/nyelvlökéses terápia)

Rita kiemelkedő szakmai tudással és egyedülállóan komplex szemlélettel rendelkezik, mindezt gazdagítja kedves, empatikus, gyermekekhez értő személyisége.

Tábori Ármin

Mivel nekem nyelvlökéses nyelésem volt, ezért a fogszabályzásom megrekedt és hosszú ideig nem javult semmit, amikor is megkaptam Rita számát. Teljes mértékben ódzkodtam az elején, hisz felnőttként nem akartam logopédushoz járni. Tulajdonképpen ez az állapot tartott az első alkalomig, amig nem találkoztam Grétával, mert a jó hangulattal, a játékos gyakorlatokkal teljes mértékben elfeledtette velem a problémát, amin dolgoznunk kellett. Rugalmas időpontok hozzásegitettek a gyors haladásomhoz. Mindenkinek ajánlani tudom, akár felnőtt korban is, mert ilyen precizen és hatékonyan nem tudta volna más megoldani!

Dr. Rétháti Rózsa Anna Fogszabályozó szakorvos Magánpraxis – Henley-on-Thames, Egyesült Királyság

Őszinte ajánlásom.

Rita Gréta kiemelkedő tudású szakember. Sok éve, határon innen és túl is fontos része van a pácienseim kezelésében. Szakértelme és emberismerete országhatárokat hidal át. Ha logopédusra van szükség, ő az első választásom. Magyar és angol nyelven is, személyesen és/vagy virtuális formában, a páciensek változó igényeihez alkalmazkodva praktizál. Kiváló diagnoszta. Komplex szemlélettel, a teljes embert gyógyítja. Számos kezelést végeztünk együtt Rita Grétával sikeresen magyar és nemzetközi szinten. Remélem, a közös munkánk a jövőben is folytatódik majd, hiszen a minőségi szakmai kapcsolatoknak nincs földrajzi határa.